/RECEPT/ AVGUSTOVSKI UŽITEK: ORADIN FILE S KREMNO LIMONINO OMAKO

AVGUSTOVSKI UŽITEK: ORADIN FILE S KREMNO LIMONINO OMAKO

Slastna hvarska orada z limonino omako in ekološki Chardonnay Domaine des Homs – temu rečemo avgustovski užitek. V sodelovanju s Hvar King of Adriatics smo tokrat pripravili osvežilen recep za poletno kosilo ali večerjo za 4 osebe.

Užitek povzdignite z Le Chardonnay 2020, Domaine des Homs. Lep chardonnay finih arom: tropsko sadje, belo cvetje, maslena nota, praženi oreščki. Super spremljevalec tudi bolj zahtevnih, sploh pa morskih jedi.

Hvarsko orado lahko naročite na 040 672 247 ali preko naše spletne trgovine. Ribogojnica Hvar King of Adriatic dostavlja svežo ribo vsak teden, v roku 24 ur od ulova. Naročila sprejeta v ponedeljek do 20. ure, dostavimo že v sredo. 

Preberite recept in uživajte v zdravem kosilu. 

SESTAVINE

Za 4 osebe                             

4 fileji orade, brez kože in kosti

50 g neslanega masla

65 ml smetane creme fraiche

1 – 2 stroka česna, drobno sesekljana

1 žlica gorčice

1 ½ žlice limoninega soka

sol in poper

1 ½ žlice šalotke, drobno sesekljane

svež peteršilj in rezine limone (za postrežbo)

Priloga

dušen riž

POSTOPEK  

KORAK 1

Pečico segrejte na 200 °C. Fileje ribe na obeh straneh rahlo posolite in popoprajte in jih položite v pekač. Med njimi naj bo nekaj razmaka.

KORAK 2

Maslo, smetano, česen, gorčico, limonin sok, sol in poper dajte v vrč ali skledo, ki je primerna za mikrovalovno pečico. V mikrovalovni pečici segrevajte 2 x 30 sekund in vmes mešajte, dokler se maslo ne stopi in omaka ne postane gladka.

KORAK 3

Ribe potresite s šalotko in prelijte z omako.

Pecite 10 do 15 minut ali dokler ni riba kuhana. Odstranite iz pečice in ribje fileje prenesite na krožnike. Prelijte jih z malo omake in jih po želji okrasite s peteršiljem in limoninimi rezinami. Jed postrezite z dušenih rižem.

Scroll to Top