“Dišeč nos, zelo lep okus z notami zrelega rumenega sadja, belih cvetov in jodnega zaključka. Sadne arome, ki se naslanjajo na sveže belo sadje, bela breskev, dobro uravnotežene z notami belega cvetja. Svež napad, ki se zaključi z notami svežih mandljev.
Odličen bo k naslednjim jedem: ribe v omaki, pita ali “”šunka s Côtes d’Auxerre””, kot je pršut Chablisian, perutnina, telečji riž s smetano.
VINOGRAD
Glineno-apnenčasti terroir pobočja Kimmeridgian, v katerem prevladujejo bele gline. Severna Burgundija se nahaja v Saint Brisu na južnih in južnih pobočjih, obrnjena proti jugovzhodu. Vinograd se že 12 let prideluje ekološko, s plitvo obdelavo tal.
Površina vinograda: 1 ha
Povprečna starost trte: 65 let
VINIFIKACIJA & ZORENJE
Ročno obiranje z direktnim stiskanjem. Spontana fermentacija s pomočjo kvasovk in avtohtonih bakterij, od tega 30 % v sodih iz francoskega hrasta 228 l in 70 % v Demi-muidih 600 l, od tega 7 % v novih sodih.
Zorenje na finih drožeh poteka 12 mesecev v sodih in 4 mesece v termoreguliranih rezervoarjih iz nerjavečega jekla.”
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.